Studioravintola Tundran kokkauskurssimenu

suositus 6-12 henkilöä

Blinimenu

Blinit ovat keskitalven juhlaruokaa mäteineen, kylmäsavukaloineen ja sienisalaatteineen. Blinikurssilla valmistamme keittiömestarin opastuksella pieniä blinejä, jotka soveltuvat hyvin alkuruoaksi. Pääruoaksi pariloidaan kananrintafileetä ja 
jälkiruoaksi valmistetaan suomalainen jälkiruokaklassikko, petits fours -pikkuleipävalikoima.

Kuusamolainen blinivalikoima
pikkublinejä ja kolme erilaista täytettä
***
Pariloitua kanan rintafileetä
maalaissalaattia
***
Petits fours
kahvi tai tee

99 €/henkilö, min 6 hlöä

Pikkujoulumenu

Lohipastrami
mousseline-kastiketta
***
Paahdettua possunkylkeä
kuusenkerkkäsiirapilla glaseerattuja uunijuureksia
***
Jouluinen omenatorttu
kahvi tai tee

99 €/henkilö, min. 6 henkilöä

Scapasmenu

Tässä menussa valmistamme alkuun pikkuherkkuja kuusamolaisista sesongin raaka-aineista kuten kalasta, sienistä ja riistasta. Pääruoaksi käsittelemme ja valmistamme haukea  ja jälkiruoaksi suklaisen herkun, ihanan fondantin.

Kuusamolainen scapasvalikoima (4 erilaista)
***
Haukipippuripihvi
***
Lämmin suklaafondant, kuusenkerkkävaahtoa
kahvi tai tee

119 €/henkilö, min. 6 henkilöä 

Menu Ahdin antimet

Kuusamo on tunnettu metsistään ja järvistään. Kalastus on aina ollut merkittävä osa kuusamolaisten arkea ja juhlaa. Pyydysten kokeminen ja jännitys siitä, mitä särvintä vesien syvyyksistä saadaan, kuvastavat suomalaista sielunmaisemaa parhaimmillaan.

Piskamojärvi tunnetaan hyvänä siikavetenä. Talvella verkkopyynnin aikaan hauki, ahven, särki ja made ovat myös keittiömestarin toivelistalla.

Verkkojen kokeminen Piskamojärvestä Tundran rannassa (kävellen moottorikelkkareittiä pitkin, lisämaksusta lumikenkäillen)
***
Lämmintä juotavaa & ohjetunti
***
Päivän saaliin käsittely ja valmistaminen ruoaksi
Kolmen ruokalajin menu, esimerkiksi:

Kuusamolaista kalapottua
***
Yrttiloimutettua päivän saalista
***
Uunijäätelö
kahvi tai tee

129 €/henkilö, min. 4 henkilöä

Kalastusohjelman kesto noin 2 tuntia. Kysy päivän hintaa.

Poromenu

Aperitiivipala
***
Särkitartar
yrttikastiketta
***
Paahdettua poron sisäpaistia
yrttiperunapyrettä
tervakastiketta
***
Uunijäätelö
kahvi tai tee

109 €/henkilö, min. 6 henkilöä

Venäläinen menu

Pietarin hovi oli vuosisadan vaihteen aikaan kuuluisa keittiöstään, jonka tyylisuunta perustui ranskalaisten kokkien tuomaan keittotaitoon. Raaka-aineita rahdattiin läheltä ja kaukaa. Suomenkin provinssit osallistuivat herkkupitojen järjestelyyn toimittamalla lihaa ja kalaa vaativien kokkien keittiöihin ja ruhtinaiden pöytiin.

Illan aikana valmistetaan hieno venäläinen illallinen vuosisadan vaihteen pietarilaisen Romanovin  keisariperheen hengessä. Ohjetunnin aikana tarjotaan sampanjaa. Alkupaloiksi valmistetaan zakuskapöytä, joka koostuu pienistä herkkupaloista. Pääruokana on venäläinen klassikko Riekkoa Souvaroff, jossa lintu on kätketty taikinahunnun alle. Jälkiruoaksi valmistamme omenakruunun.

Zakuska alkupalavalikoima (5 erilaista)
***
Riekkoa Souvaroff
***
Lämmin omenakruunu
inkiväärikermaa
kahvi tai tee

165 €/henkilö, min. 6 henkilöä

Lisämaksusta kaviaaria

Kuningasrapumenu

Jos haluat vihkiytyä Pohjoiskalotin kirjaimellisestikin suurimman äyriäisen kokkaamiseen niin tämä on varmasti ikimuistettava kokemus. Varangin vuonosta pyydettyä Kuningasrapua pidetään äyriäisten kuninkaana aiheesta ja se on hyvää vauhtia valloittamassa herkuttelijoiden ruokapöytiä. Aloitamme illan valmistamalla muutaman alkupalan pohjoisen raaka-aineista.

Pääruoaksi keitämme kuningasravun koipea ja sille sopivat sesongin lisukkeet
Jälkiruoaksi valmistamme jälkiruokien klassikon - suklaafondantin

***
Pohjoisen scapaksia 3 erilaista
***
Kokonaista Kuningasravun koipea keitettynä
sesongin lisukkeet
***
Kahden suklaan Fondant
kahvi tai tee

149 €/henkilö, min. 4 henkilöä

Menu Tundran maut ja muodot

Miten ruoan esillelaitto vaikuttaa ruokaan  ja ruokailun kokonaiselämykseen? Mikä on astioiden osuus?
Tässä kokkaussessiossa keskitytään etsimään maun ja muodon harmoniaa. Käytämme Keramiikkastudio Tundran tarkoitukseen varta vasten suunnittelemia ja valmistamia astioita ja muotteja.

Tundran keramiikkastudiossa on keskitytty luomaan paitsi sisustuskeramiikkaa myös erilaisia konsepteja ruokailuun. Tundran astioista saa muunneltua lähes loputtomasti erilaisia esillelaittoja juhlaan ja arkeen. Menu räätälöidään vieraiden toiveiden mukaan sesongin raaka-aineista. Päivän hinta 

Karhumenu

Karhun liha jakaa mielipiteitä. Tähän on syynsä. Usein nuoren karhun liha on huomattavasti miedompaa kun vanhemman kontion. Myös kypsennystavoilla ja marinadeilla on merkityksensä valmistettaessa karhua ruoaksi.
Aterian aloittaa klassikko, pikamarinoitu siika. Pääruoaksi valmistetaan karhua. Jälkiruoaksi tarjotaan köyhiä ritareita Tundran tapaan valmistettuna.  

Limemarinoitua siikaa
mätimousse
***
Karhua päivän tapaan valmistettuna
***
Köyhät ritarit
kahvi tai tee

Päivän hinta, min. 6 henkilöä

_______________________________________

Kokkauskurssin kesto noin 1,5-2,5 tuntia + ruokailu.

Kokkauskurssillamme onnistuvat kaikki riistat kuten hirvenliha, jänis tai
metsälinnut. Kysy päivän hintaa.

Kurssiin voidaan yhdistää esimerkiksi verkoilla käynti, sienestys tai
marjastus lähimaastossa, riippuen sesongista.

Phone  +358 40 7738 000
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo

TripAdvisor