Tundran muodot

Näkemyksiä muodosta

kollaasi

Keittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkäsen tuotannossa yhdistyy hänen monipuolinen osaamisensa. Pitkäsen ensi kosketus saveen tapahtui vasta, kun hän oli työskennellyt kokkina jo useita vuosia. Savi teki syvän vaikutuksen tulevaan muotoilijaan, joka heti tiesi löytäneensä uudenlaisen suunnan uralleen. Keraamikkona Jarmo Pitkänen työskentelee pääasiassa kesäisin, jolloin ravintolan uunin sijasta lämpenee alakerran keramiikanpolttouuni.

Jarmo Pitkänen opiskeli keramiikan artenomiksi Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiassa. Opiskeluaikanaan Pitkänen hän haki vaikutteita työhönsä maailmalta. Australiassa vietetty harjoittelukuukausi antoi keraamikko Pitkäsen töihin uudenlaista värimaailmaa samalla kun keittiömestari Pitkänen sai ihastella tuoreiden merenelävien maukkautta ja eteläisen pallonpuoliskon hedelmä- ja vihannesvalikoimaa.

Keramiikkaopintojensa jälkeen Pitkänen palasi synnyinkaupunkiinsa Kuusamoon ja perusti Studioravintola Tundran. Tundran katon alla Jarmo Pitkänen työskentelee sekä keramiikkastudiossaan että ravintolassaan. Hän yhdistää monipuolisen lahjakkuutensa ja muotoilijan näkemyksensä ainutlaatuisella tavalla kokonaisvaltaisiksi elämyksiksi ravintolansa asiakkaille.

etusivu keramiikka530

Keraamikkona Pitkäsen laaja ammatillinen näkemys tulee esiin hänen studiotyössään. Esineiden modulaarinen rakenne antaa vapauden sommitella niistä sopivia kokonaisuuksia sekä ravintolan juhlapöytään että catering-asiakkaiden mökeille. Myös uniikkiveistoksissa modulaarisuus antaa luomisen vapautta, kun veistosten kokoa voi vaihdella soveltumaan erilaisiin tiloihin.

Pitkäsen keramiikassa toistuu Pohjois-Suomen arktisuus. Esineiden valkoinen väri antaa tilaa muodon puhtaudelle, kun taas värillisten esineiden sävyt voi nähdä värjäämässä Kuusamon taivaanrantaa auringon laskiessa. Valon laatu on olennaista muotoilijan näkemykselle. Pohjois-Suomessa valoa on joko paljon tai vähän – kesällä aurinko paistaa läpi yön ja talvella luonnon muodot korostuvat vähäisen valon ja sinertävien varjojen vaihtelussa.

Phone  +358 40 7738 000
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo

TripAdvisor