Artikkeleita

Kauppalehden kirja-arvostelu

 

Ote Hannu Lahtosen kirja-arvostelusta Kauppalehdessä 4.11.2015
"Tyylikäs kirja kiteyttää hienosti keittiömestarin ja keraamikon elämäntyön järven rannalla keskellä metsää. Samalla studioravintola Tundran yrittäjä paljastaa ruoka- ja muotoilufilosofiansa. Kuusamon luonto ja Rukan läheisyys mahdollistavat sen, että talvella ja syksyllä Tundrassa otetaan vastaan ruokavieraita ja kesällä tehdään keramiikkaa."

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täällä (PDF)

ELO-säätiö jakoi Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot

30.10.2015

ELO-säätiö palkitsi villiruokahankkeen vetäjän ja yhteistyön rakentajan Elisa Kangasahon sekä keittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkäsen, joka on toiminut esimerkin näyttäjänä ja opettajana sekä upeiden aistielämysten tuottajana Kuusamossa jo vuosikymmenen ajan.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä >

Luonnollisesti parempaa

tunturilehti-artikkeliStudioravintola Tundrassa spelttikin taipuu villiruoan kylkeen

Ravintoloitsija ja keraamikko Jarmo Pitkänen jos kuka tietää, että parhaimmillaan ruoka on samanaikaisesti taidetta ja makuelämyksiä. Kuusamolaischefin perusfilosofiana on yhdistää alkuperäisyys ja puhtaus, tehdä ruoanvalmistuksesta ja sen nauttimisesta elämys, joka jää mieleen. Studioravintola Tundran raaka-aineisiin kuuluu nyt myös speltti, joka taipuu kivutta villiruoan kylkeen.

Lue koko artikkeli Tunturilehti Rukasta

Järvestä tuoretta kalaa pöytään

kaleva hauki6.6.2012

Puolen päivän kalastusretki järvelle on jo sellaisenaan elämys. Kun opas vielä takaa saaliin ja tiedossa on kalojen valmistaminen huippukokin kanssa herkkuruoaksi, niin veneeseen astuu valmiiksi tyytyväinen joukko.

Lue Sanomalehti Kalevan juttu

Glorian artikkeli "Kokki ja Keraamikko"

14.2.2012

Gloria lehden tekemä artikkeli toimittajille pidetystä kokkauskurssista Studioravintola Tundrassa. Jutussa kerrotaan myös muodon ja taitotöiden yhdistämisestä. Lue PDF muotoinen artikkeli (linkki alla)
Glorian nettisivuilla on myös artikkeli samasta aiheesta, tutustu http://www.gloria.fi/artikkeli/ruoka_1/ravintola_1/kokkaamassa_tundrassa

 

Studioravintola Tundra - Apu lehti

6.2.2012

Artikkelissa kerrotaan koillismaalaisesta kalasta, sen pyydystämisestä ja valmistamisesta. Jarmo Pitkänen on jakanut taitojaan ja kertonut kuuluisan muikkupotun salaisuuden reseptin muodossa.

Lue artikkeli

Studioravintola Tundran laajennus on valmis

Koillissanomat 8.9.2008

Kesällä on aikaa rakentaa ja suunnitella uutta

Sateiset kesäsäät eivät ole haitanneet työntekoa Kuusamon Ruukinvaarassa. Studioravintola Tundran ravintoloitsija, keittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkänen on saattanut valmiiksi monta tekeillä ollutta projektia sekä ravintolasalin että keramiikkastudion puolella.

Teemana sesongin herkut

Koillissanomat 2.4.2009

Studioravintola Tundran talven uutuus on teemamenut, joita on tarjolla noin kerran kuukaudessa. Pöydässä on silloin eri tavoin valmistettuja herkkuja illan teemaksi valituista raaka-aineista. Teemailtoina tilausravintolan pöydästä pienikin seurue voi varata tarvittavan määrän paikkoja ja tulla maistelemaan gourmetruokaa muiden herkkuihin vihkiytyneiden ihmisten seurassa.

Lue artikkeli

Jarmo Pitkäsen Studioravintola tarjoaa asiakkailleen syötäviä taideteoksia

Chef Jarmo PitkänenKoillissanomat Nordic Open extra 1.12.2007

Vaikutelmiaan Pitkänen on jalostanut käyttöön omassa ravintolassaan, jonka kaikki yksityiskohdat on tarkkaan harkittu.

– Kun ruokailu käsitetään ennen kaikkea sosiaaliseksi tapahtumaksi, ympäristö täytyy suunnitella nimenomaan sitä ajatellen. Sen takia Tundrassa syödään yhden pitkän pöydän ääressä. Ruokasalin sisustus on hyvin pelkistetty, koska aterian eri ruokalajit muodostavat sen kanssa yhteisen kokonaisuuden. Menuun sisältyvä elämys on taideteos, joka syntyy ympäristön, muotoilun ja ruoan yhteisvaikutuksesta.

Maun ja muotoilun yhdistelmänä syntyy Tundran taidemenu

Koillissanomat Nordic Open extra 1.12.2007

Studioravintola  Tundran ensimmäinen taidemenu on valmistunut sopivasti ensi kevään sesongin kynnyksellä

Menu Tundra on ravintoloitsija Jarmo Pitkäsen pari vuosikymmentä kestäneen makumatkailun tulosta. Tähän gastronomiseen kokonaisuuteen keittiömestarikeraamikko Pitkänen yhdistää monipuolisen ammattitaitonsa parhaan osaamisen: sekä astiat että ruoka ovat hänen valmistamiaan.– Tarkoitukseni on vaihtaa taidemenun sisältö vuosittain, Pitkänen kertoo.– Jokainen ruokalaji tarjotaan erityisesti sitä varten suunnitelluilta lautasilta, ja aterian viimeistelee syötävä veistos.

Kuusamossa hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevan Tundran rakentaminen aloitettiin kolme vuotta sitten. Sen katon alta löytyy sekä keramiikkastudio että tilausravintola, jossa on 20 asiakaspaikkaa. Kesällä suurin osa taitelijan ajasta kuluu studion keramiikkauunin äärellä. Talvella taas keittiömestarin rooli on vallalla, kun ravintolassa on vilkkaampaa.

Jarmo Pitkäsen ruokafilosofia on muotoutunut monien ulkomaankomennusten kautta. Maanosista vain Afrikka on Pitkäseltä kokematta. Muilla mantereilla Pitkänen on työskennellyt ja tutustunut paikallisiin ruokakulttuureihin.

– Minulle on oleellista maistella paikallisia makuja jokaisessa paikassa, jossa pääsen käymään. Sitä mitä on harjoiteltu pitkään, ei kannata väärentää. Ruokailun kautta pääsee lähimmäksi ihmisiä ja heidän kulttuuriaan, ja se juuri on matkailussa kiehtovaa.

Phone  +358 40 7738 000
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo

TripAdvisor