Tundran maut ja muodot -blogi

altKeittiömestari-keraamikko Jarmo Pitkänen palasi juurilleen Kuusamoon 2000-luvun alussa, työskentelemään paikallisen ruokakulttuurin parissa. Jo silloin suunnitelmissa oli myös oman ravintolan perustaminen.


- Perheemme asuinpaikaksi valittiin järven rannalla sijaitseva talo, jonka pihassa oli suuri, vanha navettarakennus. Sen kulmaukseen laitettiin ensin tila keramiikan tekoa varten. Muutama vuosi hiottiin suunnitelmia, ja vuonna 2003 alkoi keittiön, ravintolasalin ja uuden keramiikkastudion rakentaminen.Yläkertaan valmistui ammattilaistason keittiö ja ravintolasali, jossa oli 20 asiakaspaikkaa. Alakertaan tehtiin myös ruoanvalmistustiloja sekä keramiikkastudio ja pieni myymälä.

Asiakkaat löysivät pian tiensä studioravintolaan, jota laajennettiin jo vuonna 2007. Myymälätilaa on nyt lisää ja ravintolasaliin käydään sisään lounge-tilan kautta. Salissa on tilaa 30 ruokailijalle.

- On kuljettu aika pitkä matka siitä, kun katselin traktorihallin suurista liukuovista sisään ja hahmottelin mielessäni ravintolasalin muotoa ja portaikon paikkaa. Tällä hetkellä rakennus toimii hyvin. Mielessä on kuitenkin vielä uudistusideoita, joiden toteuttaminen on vain ajan kysymys.

TUNDRAN MAUT  |  TUNDRAN MUODOT  |  ARTIKKELEITA

Phone  +358 40 7738 000
Email  info(at)tundra.fi
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo

TripAdvisor