fbpx

Keraamikko - keittiömestari

Jarmo Pitkänen

Studioravintola Tundra on ravintoloitsija Jarmo Pitkäsen pari vuosikymmentä kestäneen makumatkailun tulos. Ruukinvaaran gastronomiseen kokonaisuuteen keittiömestari-keraamikko Pitkänen yhdistää monipuolisen ammattitaitonsa ja parhaan osaamisensa: sekä astiat että ruoka ovat hänen valmistamiaan.

Kuusamossa hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevan Tundran katon alta löytyy sekä keramiikkastudio että tilausravintola, jossa on 30 asiakaspaikkaa. Kesällä suurin osa taiteilijan ajasta kuluu keramiikkauunin äärellä. Talvella keittiömestarin rooli on vallalla, kun ravintolassa on vilkkaampaa.

Jarmo Pitkäsen ruokafilosofia on muotoutunut monien ulkomaankomennusten kautta. Maanosista vain Afrikka on kokematta. Muilla mantereilla Pitkänen on työskennellyt ja tutustunut paikallisiin ruokakulttuureihin. - On oleellista maistella paikallisia makuja kaikkialla, missä pääsee käymään.

Jarmo Pitkäsen omassa ravintolassa kaikki yksityiskohdat on harkittu tarkkaan. - Kun ruokailu käsitetään ennen kaikkea sosiaaliseksi tapahtumaksi, ympäristö täytyy suunnitella nimenomaan sitä ajatellen. Tämän vuoksi Tundrassa syödään yhden pitkän pöydän ääressä. 

Menuun sisältyvä elämys on taideteos, joka syntyy ympäristön, muotoilun ja ruoan yhteisvaikutuksesta. Pitkäsen pohjoissuomalainen tausta näkyy myös hänen muotokielessään, astioiden skandinaavisen puhtaissa linjoissa, ruokalajien tyylikkäässä viimeistelyssä ja keraamisten veistosten linjakkuudessa. Huolella mietitty ulkomuoto asettaa vaatimuksia myös maulle, jonka perustana ovat laadukkaat raaka-aineet.
- Tavoittelen tuoksun, maun ja muodon tasapainoa, Pitkänen luonnehtii.

Pitkäsen tavoitteena on tarjota asiakkailleen elämyksiä, joissa yhdistyvät sekä traditio että nykyhetki. Sekä keramiikalla että ruoalla on vuosituhantiset juuret, ja ne molemmat ovat vahvasti sidoksissa paikkaan. Pitkäsen työssä näkyy kuusamolaisen luonnon vaikutus sekä pelkistettyinä muotoina että puhtaina makuina. Vuodenaikojen vaihtelu ja sesongin parhaiden raaka-aineiden käyttö sekä tinkimätön asenne ruoanlaittoon pitävät Tundran menut tuoreina.

- Haluan rakentaa jokaisesta Tundrassa nautitusta ateriasta ainutlaatuisen elämyksen asiakkaalle.

Phone  +358 40 7738 000 
Email  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Vuotungintie 152
93800 Kuusamo
FINLAND

© Studioravintola Tundra | Web Design Davas